Teknoloji

Apple, Google ve Mozilla, Speedometer 3 tarayıcı karşılaştırmasında iş birliği yapıyor

Apple şu anda çeşitli iş yüklerinde web tarayıcılarını kıyaslamak için bir araç olan Speedometer 2.1’i kullanıyor. Yazılımın bir sonraki ana yinelemesi, kullanıcıların olası önyargılarla ilgili endişelerini gidermek için üç tarayıcı satıcısından girdi alacaktır. Yeni proje ilk aşamalarında ama işbirliği bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Apple, Google ve Mozilla , modern tarayıcı görevlerini daha iyi temsil etmek için Speedometer web tarayıcı testinin sonraki sürümünü ortaklaşa geliştirdiklerini duyurdular. Yeni sürüm hala kararsız, ancak kullanıcılar şimdi test etmeye başlayabilir.

Speedometer 3, sıkı bir ortamda kıyaslama yapmak yerine normal web sayfalarında çalıştırarak normal kullanıcıların tarayıcıları nasıl çalıştırdığının tüm kapsamını test etmek için tasarlanmıştır. Geliştiriciler, günlük kullanıcılar için hangi özelliklerin en önemli olduğuna ilişkin güncel verilere dayanarak yazılımı sürekli olarak ince ayar yapmayı planlıyor. Google, kıyaslamanın JavaScript çerçevelerini ve diğer modern iş yüklerini temsil edeceğini onayladı.

Speedometer 3’ün tam olarak çalışır duruma gelmesi biraz zaman alacak ancak bununla ilgili daha fazla bilgi önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak. İşbirliği işe yararsa, web tasarımcılarına çalışmalarının birden çok tarayıcıda nasıl çalışacağına dair daha iyi bir resim vermelidir.

Şu anda, tarayıcılarının web uygulamalarına ne kadar hızlı yanıt verdiğini görmek isteyen çoğu kullanıcı muhtemelen Speedometer 2.1’i kullanmalıdır. Ancak, Apple 2.1 kullandığından, sonuçlarının Safari’nin Google Chrome, Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi rakiplerine karşı önyargılı olabileceğini varsaymak kolaydır. Örneğin, WebKit’e dayalı bir kıyaslama, Blink, V8 veya SpiderMonkey’in performans zorluklarını tam olarak anlamayabilir.

Apple’ın WebKit GitHub sayfası Speedometer 3’ü barındırsa da Google ve Mozilla, onu Cupertino deviyle birlikte geliştirecek. Bu, üç tarayıcıya da adil davranmasını ve kullanıcıların bunlarla nasıl etkileşim kurduğunu doğru bir şekilde anlamasını sağlamalıdır. Mozilla’nın duyurusunda, iyi bir tarayıcı kıyaslamasının tarayıcı satıcıları, web sitesi oluşturucuları, çerçeve oluşturucuları ve web standartları grupları arasında işbirliği gerektirdiği belirtildi.

Üç tarayıcı devi arasındaki rızaya dayalı bir yönetişim politikası, Speedometer 3’ün gelişimine rehberlik edecek. Önemsiz değişiklikler, şirketlerden yalnızca birinin onayını gerektirir, önemsiz olmayan değişiklikler üzerinde anlaşmak için iki şirket gerekir ve önemli değişiklikler, üçü arasında fikir birliğini gerektirir.

AnlikHaber

AnlıkHaber.net anında haber paylaşım platformu ile en iyi haberleri size paylaşıyoruz takipte kalın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu