DünyaHaber

Angelina Jolie, Yakın Zamanda Ajansı Eleştirdikten Sonra BM Çalışmasına Son Verdi

Jolie, mülteci teşkilatına 2001 yılında katıldı ve 60’tan fazla saha görevine katıldı.

Angelina Jolie, yirmi yılı aşkın bir süredir Birleşmiş Milletler mülteci teşkilatının yüzü olarak görevinden ayrıldı.

Oscar ödüllü oyuncu ve hükümetler arası kuruluş Cuma günü yaptıkları ortak açıklamada, Jolie’nin “daha geniş bir insani ve insan hakları sorunları dizisini” ele almak için özel elçilik görevinden ayrılacağını duyurdu.

Jolie’nin kenara çekildiği haberi, bir Guardian makalesinde BM’yi cinsel şiddeti sona erdirmekte başarısız olduğu için alenen eleştirmesinden ve BM Güvenlik Konseyi üyelerini “veto yetkilerini kötüye kullanmakla” suçlamasından sadece haftalar sonra geldi.

Cuma günkü açıklama bu hayal kırıklıklarına değinmedi ve bunun yerine Jolie, doğrudan mülteciler ve yerel kuruluşlarla çalışarak yaklaşımını değiştirmenin doğru zamanı olduğuna inandığını söyledi.

Jolie, “Mültecileri ve yerinden edilmiş diğer insanları desteklemek için önümüzdeki yıllarda da elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim” dedi.

“Bu dehşet verici olaylarla buluşup tartışıyoruz ve bunların bir daha asla olmasına izin verilmemesi konusunda hemfikiriz. Bu çizgiyi çizmeye – ve tutmaya – söz veriyoruz. Ancak iş bu vaatlerin nasıl uygulanacağına dair zor seçimler söz konusu olduğunda, aynı sorunlarla tekrar tekrar karşılaşıyoruz,” diye yazdı Jolie, 28 Kasım’da yayınlanan Guardian makalesinde. çatışmalar diğerlerinden daha önemli.”

Jolie, son yıllarda hükümetlerin “uluslararası barış ve güvenlikle doğrudan bağlantısına rağmen” savaş bölgelerinde cinsel şiddetle mücadelenin önemini değersizleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Maleficent’in yıldızı ajansa 2001 yılında BM iyi niyet elçisi olarak katıldı ve 2012’de özel elçisi oldu. Yıllarca reklamlarda yer aldı ve Yemen ve Ukrayna’daki krizlere karşı konuşan en kamu elçilerinden biri olarak konuşmalar yaptı. Jolie 60’tan fazla saha görevi gerçekleştirdi ve kısa bir süre önce Burkina Faso ülkesine seyahat etmişti.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi yaptığı açıklamada, ayrılma kararını desteklediğini söyledi. “Mülteci davasının kalbinde kalacağını biliyorum ve aynı tutku ve ilgiyi daha geniş bir insani yardım portföyüne göstereceğinden eminim” dedi.

Ajans, Jolie’nin yerine kimin geçeceğini henüz açıklamadı.

AnlikHaber

AnlıkHaber.net anında haber paylaşım platformu ile en iyi haberleri size paylaşıyoruz takipte kalın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu