DünyaHaberTeknolojiYaşam Tarzı

Google, el yazısını daha iyi yazmak için bir AI aracı geliştiriyor

Google, YouTube videoları için reçeteli yazıya dönüştürme, eğitici YouTube özellikleri ve çok dilli ses özelliklerini gösterir

El yazısını çözmenin bilgisayarlar için zor olduğu kanıtlanmıştır, ancak Google yöntemlerini iyileştirmek için çalışmaktadır. Şirketin en dağınık el yazısını bile okumaya yönelik yapay zeka tabanlı girişimi, doğru sonuçlar oluşturmaya ve günlük yaşamın çok önemli bir yönüne yardımcı olmaya yardımcı olmak için belirli bir mesleğe odaklanarak küçükten başlıyor.

Google, yapay zekanın aceleyle yazılmış reçeteleri ve doktor notlarını okuması ve yazıya dökmesi için bir araç gösterdi. Özellik henüz genel kullanıma hazır değil, ancak şirketin mevcut transkripsiyon yazılımını geliştirebilir.

Prototip, Google’ın 2022 Hindistan için Google etkinliğinde sunduğu teknolojilerden biridir. Bir doktorun yazı stilini analiz eder ve öğrendiklerini bilinen tıbbi bilgilerle birleştirir.

Araç, bir hastanın semptomlarını ve doktorun bir ilacı reçete kağıdında muhtemelen nerede listeleyeceğini biliyorsa, ilk ve son harflerini deşifre etmeyi deneyebilir. Ardından, doktorun hangilerini yazdığını belirlemek için bu bilgileri semptomlar için yaygın tedavilerle karşılaştırır.

İşlevsellik hala geliştirme aşamasındadır ve Google, tek başına kullanılmasının amaçlanmadığını vurgulamaktadır. Google Lens zaten fotoğrafların içindeki metni okumaya çalışıyor, ancak el yazısı ile mücadele ediyor. Reçete okuyucu, doğruluğunu artırabilir ve sonunda tarifler gibi diğer notları deşifre etmeyi öğrenebilir.

Google ayrıca Güney Asya pazarında test ettiği ancak daha sonra tüm dünyaya yayılabilecek birkaç yeni YouTube özelliğini de sergiledi.

Google, YouTube’daki eğitim içeriğinin popülaritesini fark ettikten sonra video yükleyen eğitimciler için bir araç olan Courses’u kullanıma sundu. Yakında Hindistan’da kullanıma sunulduğunda, Kurslar, öğretmenlerin ve profesörlerin doğrudan uygulamadan erişilebilen, okuma içeriği ve ekli testler içeren videolar yayınlamasına olanak tanıyacak.

Eğitimciler videoları ücretsiz veya kendileri için ücretli sunmayı seçebilir ve videoları satın alan kullanıcılar videoları reklamsız izleyebilir. Şu anda beta sürümünde olan özellik, çeşitli akademik ve mesleki konularda birden çok dilde kurslar sunmayı vaat ediyor.

Çok dilli ses desteği, Google’ın Hindistan’da kullanıma sunduğu başka bir YouTube özelliğidir. YouTube videoları bir süredir birden çok dil için altyazı içerebiliyordu, ancak Google, videoların birden çok ses parçası arasında geçiş yapmasına izin vermek için çalışıyor.

Şirket önce İngilizce, Hintçe, Marathi ve Punjabi dillerinde sunulan sağlık hizmetleri videolarıyla işlevselliği test edecek. Google sonunda küresel olarak ve diğer diller için çok sesli YouTube videolarına izin verebilir, böylece bazı kullanıcılar artık aynı videonun birden çok sürümünü yüklemek zorunda kalmaz.

AnlikHaber

AnlıkHaber.net anında haber paylaşım platformu ile en iyi haberleri size paylaşıyoruz takipte kalın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu