Haber

Elon Musk ve Apple, App Store “Yanlış Anlaşılmayı” Çözdü

witter’ın sahibi Elon Musk, Apple’ın Google ikilisine (Google ile) karşı sövüp sayarak geçen bir günün ardından Apple CEO’su Tim Cook ile barıştı.

Apple ve Twitter arasındaki olası bir anlaşmazlık, Elon Musk ve Tim Cook arasındaki görüşmenin ardından çözüldü. Bu, Twitter’ı App Store’dan kaldırmaya yönelik potansiyel planlarla ilgili bir “yanlış anlaşılmaya” yanıt olarak Musk’ın Apple’ın ikili yapısı hakkında tweet attığı bir günü takip ediyor.

28 Kasım 2022’de Elon Musk, Apple’ın Twitter ile reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğunu ve ayrıca Twitter’ı App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini tweetledi. Musk’ın App Store ile ilgili bilgileri nereden aldığı belli değil, çünkü şimdi iki şirket arasındaki bir yanlış anlama ortaya çıktı.

Musk, Apple’ı hedef alırken, Apple’ın müşterilerini etkileyen tüm sansür eylemlerini yayınlamasının gerekip gerekmediğini soran bir anket düzenledi ve Apple’ın uygulama gelirindeki %30 komisyonunu “%30’luk gizli vergi” olarak nitelendirdi.

Denetim politikaları platformun kendi hizmet koşullarına uymuyorsa, Apple daha önce mağazasında uygulamalara izin vermiyordu. App Store İnceleme Yönergelerinde belirtildiği gibi:

  • “App Store, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği denetlemek için Yönerge 1.2 ve ödemeler ve uygulama içi satın almalar için Yönerge 3.1.1 dahil olmak üzere tüm Yönergelere uydukları sürece, bu tür kullanıcı tarafından oluşturulan içerik sunan uygulamaları destekler.”

Yönerge 1.2, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamaların, sakıncalı içeriği filtrelemek için bir yönteme, rahatsız edici içeriği bildirmek için bir yola (hizmetten zamanında yanıtlar alarak) ve kötü niyetli kullanıcıları hizmetten engelleme yeteneğine ihtiyaç duyduğunu belirtir. Teknoloji endüstrisindeki bazı kişiler, Musk’ın ifade özgürlüğüne yaklaşımının, uygulamayı App Store’dan kaldırılma riskine sokup sokmayacağını teorileştirdi.

Elon Musk ve Tim Cook Buluşuyor

30 Kasım’a kadar Musk ve Apple CEO’su konuyu tartışmak için Apple’ın genel merkezinde bir araya geldi. Görünüşe göre şirketler barışmış.

Musk şunları kaydetti: “Twitter’ın potansiyel olarak App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili yanlış anlaşılmayı çözdük. Tim, Apple’ın bunu asla düşünmediği konusunda netti.”

Sorun çözülmüş gibi görünse de, Apple’ın App Store’daki politikaları, özellikle işlemlerle ilgili, diğer şirketler ve geliştiriciler için bir çekişme konusu olmaya devam ediyor.

2020’de Epic Games, politikaları ve Fortnite’ın App Store’dan kaldırılması nedeniyle Apple’a karşı bir dava açtı. Apple galip çıktı, ancak dava temyiz ediliyor.

Twitter ve Apple Anlaşmazlığı Şimdilik Çözüldü

Kısa süren anlaşmazlık, Musk ve Cook arasında yapılan görüşme sayesinde çözüldü. Bununla birlikte, Musk Twitter 2.0 vizyonunu uygulamaya koyarken şirketler gelecekte tekrar karşı karşıya gelebilir.

AnlikHaber

AnlıkHaber.net anında haber paylaşım platformu ile en iyi haberleri size paylaşıyoruz takipte kalın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu