Google Pixel 8, kademeli HDR desteğine sahip yeni bir birincil kamera sensörüne sahip olacak

Google Pixel telefonlar, hesaplamalı fotoğrafçılık becerileriyle tanınır ve görünüşe göre şirket defne üzerinde durmuyor. Geliştirici Kuba Wojciechowski, Google’ın kamera uygulamasının kodunda yeni bir kademeli HDR özelliğinden söz edildiğini keşfetti.

Geçerli Nesil Pikseller, Google’ın , deklanşöre basılmadan önce birkaç kısa poz çekimi ve deklanşöre basıldıktan sonra bir uzun pozlama çeken bir yöntem olan Basamaklamalı HDR+ olarak adlandırdığı şeyi kullanır. Bu kareler daha sonra tescilli bir algoritma kullanılarak birleştirilerek, daha karanlık alanlarda azaltılmış gürültü ve kırpılmış vurgular olmadan yüksek dinamik aralıklı bir görüntü oluşturulur.

Kademeli HDR, tüm farklı pozlamaları yakalamak için gereken süreyi iyileştirir. Arka arkaya kısa ve uzun pozlama çekimleri yapmak yerine, yeni teknoloji sensörün bunları aynı anda yakalamasına olanak tanır. Bu, titreyen ellerin veya çocuklar veya evcil hayvanlar gibi hızlı hareket eden nesnelerin neden olduğu daha az eserle sonuçlanır.

Wojciechowski, Pixel 6 ve Pixel 7 serileri tarafından paylaşılan Samsung Isocell GN1 ana kamera sensörünün kademeli HDR’yi desteklemediğini, yani özelliğin eski telefonlara taşınmayacağını belirtiyor. Bu muhtemelen yeni nesil Piksellerin yeni bir kamera sensörüyle gönderileceğini gösterir. Samsung Isocell GN2, özelliği desteklediği ve daha fazla ışığı emen daha büyük pikseller ve otomatik odaklama geliştirmeleri gibi başka iyileştirmeler getirdiği için mantıklı bir seçim olacaktır.

Ancak, yeni kamera sistemini çalışırken görmemiz biraz zaman alabilir. Google, Ekim ayında Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’yu duyurdu, bu nedenle haleflerinin önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülmesi muhtemel. En son söylentiler, muhtemelen Google’ın Tensor G3’ü olan yeni bir SoC ile gönderileceklerini ima ediyor ve her iki model de 12GB RAM ile donatılmış değişkenlere sahip.

Exit mobile version