Devasa Bir Otel Akvaryumu Patladı, 2 Kişi Yaralandı ve İçerideki 1.500 Tropikal Balık Öldü

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, bunu muazzam bir tuzlu su, tropikal balık, cam ve moloz selini serbest bırakan “gerçek bir tsunami” olarak nitelendirdi.

Berlin’de bir otelin ortasındaki devasa bir akvaryum Cuma günü erken saatlerde patlayarak açıldı ve yaklaşık 1.500 tropikal balık ve 264.000 galon tuzlu su sokağa aktı.

İtfaiyeden yapılan açıklamaya göre, Almanya’nın başkentinin orta kesimlerindeki Radisson Blu otelindeki olay yerine yaklaşık 100 itfaiyeci müdahale etti. Polis, yüzlerce misafirin tahliye edildiğini ve kırılan camdan yaralanan iki kişinin tedavi edildiğini söyledi.

Associated Press’e göre Belediye Başkanı Franziska Giffey, akvaryum sakinlerini kurtarma çabalarına rağmen balıklardan hiçbirinin hayatta kalmadığını söyledi. Cuma günü erken saatlerde 15 derece Fahrenheit civarındaki sıcaklıklarda, balıkların çoğu donmuş halde bulundu.

AquaDom olarak bilinen yapı, içinde 100’den fazla türün yaşadığı Sea Life Berlin’e göre “dünyanın en büyük, silindirik, ayaklı akvaryumu” idi. Tankın ortasından konukların balıkları görebileceği cam bir asansör iniyordu.

Giffey, “Tüm yıkıma rağmen yine de çok şanslıydık” dedi ve olay günün biraz daha geç saatlerinde meydana gelseydi “korkunç insani hasar” olabileceğini söyledi. Sabah 6’dan hemen önce olduğu için, tanktan tuzlu su ve camdan oluşan “gerçek tsunami” patladığında lobide çok az insan vardı.

Giffey, “Maalesef 1.500 balığın hiçbiri kurtarılamadı” dedi.

Olayın nedeni henüz belirlenemezken, polis olayın bir suçtan kaynaklandığına inanmadıklarını söyledi.

Enkazın gösterildiği bir videoyu tweetleyen otelin konuğu Chris Woolley, “altımızdan gelen bir gümbürtüyle” uyandığını söyledi.

Bir diğer konuk, Alman milletvekili Sandra Weeser, Associated Press’e yüksek sesli bir patlama sesiyle uyandığında deprem olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Her yerde (camdan) kırıklar var. Mobilyalar, her şey sular altında kaldı” dedi. “Biraz savaş alanına benziyor.”

İsrailli bir konuk olan Iva Yudinski, olaya inanmadığını ifade etti.

“Daha dün izledik ve güzelliğine hayran kaldık” dedi. “Birdenbire hepsi gitti. Her şey bir karmaşa, tam bir karmaşa.”

Exit mobile version