Gündem

Şişli Belediyesi vefatının 2. yılında Fatma Girik’i andı

Şişli Belediyesi, Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından Fatma Girik’in vefatının 2’nci yılında anma töreni düzenledi. Törene, sanatçının dostları, sevenleri ve meslektaşları katıldı.

Şişli Belediyesi, Türk sinemasının usta ismi Fatma Girik’i ölümünün 2’nci yılında unutmadı. Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen anma programı, duygu dolu anlara sahne oldu.

Program, Fatma Girik’in 200’den fazla filmde rol aldığı Yeşilçam döneminden kesitlerin yer aldığı bir kolajın izlenmesiyle başladı. Ardından, sanatçının hayatı ve kariyeri hakkında konuşmalar yapıldı.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik’in hem sinema sektörünün hem de Şişli’nin çok değerli bir ismi olduğunu belirterek, “Fatma Girik anlatılmaz. Birlikte yaşadığımız çok güzel anılarımız var. Ben de dahil olmak üzere Fatma hanım kadar toplumcu belediyeciliği öne çıkaran, kaprisi olmayan, insanlara eşit değer veren bir belediye başkanı Şişli’den geldi geçti. Onun bıraktığı toplumcu belediyecilik açısından çok önemli eserler var. Bizi ilgilendiren o tarafı. Biz de onun bıraktığı yerden o bayrağı biraz daha yükseklere taşımaya çalışıyoruz” dedi.

Fatma Girik’in yeğeni ve manevi kızı Fatma Ahu Turanlı da, sanatçının yokluğuna alışamadığını ve her anını özlediğini ifade ederek, “Anneyi kaybetmek özlemlerin en ağırıymış meğerse. Tek söyleyebileceğim şu hayatta onunla birlikte geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum. İyi ki Fatma Girik’in büyüttüğü ve yetiştirdiği bir evlat olmuşum. Bana kazandırdıkları için her zaman ona sonsuz bir minnet borçluyum” diye konuştu.

Sanatçının yardımcılığını yapmış olan Cemile Tan ise, Girik’in kendisine çok şey öğrettiğini ve onunla çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Tan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

“Bu Devrin Kadını” filminin yönetmeni Ümit Efekan da, çocukluğundan bu yana tanıdığı Fatma Girik’in toplumsal filmlerin ve Anadolu filmlerinin bir numaralı oyuncusu olduğunu vurgulayarak, “Bana bir film çek. Öyle bir film olsun ki toplumda yeri olsun yapacağım şeyin. Toplumsal filmlerde bir ismim olsun bu konuda. O toplumsal filmlerin, Anadolu filmlerinin bir numaralı oyuncusu. Burada gördüğünüz filmler bir büyük sanatçıyı anlatıyor. Ben de ona bir gün dedim ki, sana bir hikaye buldum. Nedir dedi. Bu Devrin Kadını. Sarıldı, bir tek şey söyledi. Filmin ismi bile yeter dedi” şeklinde anlattı.

Programda, kişisel sebeplerden ötürü katılamayan Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Tuba Büyüküstün gibi isimlerin de Fatma Girik için gönderdikleri videolar izlendi.

Konuşmaların ardından, sanatçının Tarık Akan ile başrolünü paylaştığı Memduh Ün’ün yönettiği “Kaçak” filmi gösterime sunuldu.

Fatma Girik, 24 Ocak 2022’de COVID-19’a bağlı organ yetmezliği nedeniyle İstanbul’da 78 yaşında hayatını kaybetmişti. Sanatçının naaşı, vasiyeti üzerine Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Torba Mezarlığı’nda Memduh Ün’ün yanına defnedilmişti.

AnlikHaber

AnlıkHaber.net anında haber paylaşım platformu ile en iyi haberleri size paylaşıyoruz takipte kalın

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu